Nu har vi kommit igång på riktigt. I Torsdags åkte fem av oss dansare till Åtvidaberg och visade upp en del av vår föreställning för att uppmärksamma FN-dagen. 

I Fredags åkte hela klassen till Enebyskolan och på förmiddagen visade vi upp två föreställningar och två forumspel, sedan på eftermiddagen genomförde vi ett metodspel med skolans niondeklassare. 

Temat för vår föreställning var från början "lejonkungen" men som under många konstnärliga processer så har vårt tema breddat sig lite. Vi skulle nämligen få in mänskliga rättigheter också så spåren av lejonkungen har bleknat men lite finns kvar genom musik, kostym och smink. Det vi vill förmedla med vår föreställning är att alla har rättigheter och vi väljer dans som vårt språk för det är något som alla förstår. 

 Hela dagen på skolan var en stor succé. Eleverna var verkligen med på vad vi gjorde och lyssnade och tittade hela tiden. Efter första föreställning kom en elev fram till oss med en fråga och den frågan löd ”är det för sent att anmäla mobbning om det skedde för ett halvår sen?”. Då kände vi verkligen att vi hade lyckats att förmedla precis vad vi ville, mänskliga rättigheter. Vår föreställning fick den här eleven att tänka efter och till och med ta mod till sig och komma fram till oss. Då visste vi att vi hade lyckats, för att nå ut till endast en person är en framgång. 

Metodspelet gick också väldigt bra! Eleverna var aktiva och i disskusionen efteråt kändes det som att dem hade lärt sig något och haft kul! 

 
 
bild EVELINA QUINZACARA